Hoi, ik ben JaNee, een pop, hulpmiddel en vriendje

Al spelend leer en leef ik. Welkom in mijn Wereld!

Over

JaNee babbelt… gaat over JaNee en JaNee is een pop. Een gewone, stoffen, handpop zoals er wel meer zijn. Een pop waar kinderen graag mee spelen, zich makkelijk in herkennen en waar ze makkelijk hun verhaal tegen vertellen, een echt vriendje dus. Het is niet haar ‘pop’-zijn wat JaNee bijzonder maakt, dat wat ze doet, bedenkt, beleeft, uitprobeert, ontdekt, onderneemt, waarneemt en naar de belevingswereld van het kind vertaalt maakt haar bijzonder. Een bijzonder geschikt hulpmiddel om kinderen te helpen de wereld waarin ze leven beter te gaan begrijpen, daar hun weg in te vinden, grenzen te verleggen, nieuwe vaardigheden te leren en uit te groeien tot zelfstandige en zelfbewuste mensen.

JaNee babbelt… is voor ons een feest om te maken maar is zeker geen pret-blog of doorsnee persoonlijk blog. JaNee babbelt… wordt vooral geschreven om een ieder die de pop als (pedagogisch) hulpmiddel wil gebruiken te inspireren en van ideetjes te voorzien. Het geeft je een kijkje in haar leven, haar wereld en haar manier van denken. Je zult merken dat JaNee zich niet drukt maakt over wenselijkheden, uiterlijkheden of (taal)fouten, voor haar is iets doen, iets zeggen, iets aangaan en iets uitproberen belangrijker dan mogelijk fouten maken of falen en, wat ons betreft, ook gewoon onderdeel van een veel groter leerproces. Wanneer je graag perfect woordgebruik en perfecte zinnen leest dan is dit blog mogelijk niet zo geschikt voor jou. Of wel…. en leer je ook weer iets over jezelf.

Het is niet onze intentie om met JaNee babbelt…. een volledig en chronologisch verhaal neer te zetten. JaNee springt nogal van de hak op de tak, kan zich soms een poosje met hetzelfde bezig houden om daarna weer te versnipperen en veel op te merken. De enige constante factor in het blog zijn de seizoenen en de plekken die JaNee ‘thuis’ noemt. We hebben een poos geprobeerd om een zekere logica en vindbaarheid aan te brengen in haar schrijfsels door ze te vangen in categoriën, we hebben ook een poos geprobeerd om haar schrijfsels te categoriseren m.b.t. het werken met de handpop. Dat leverde vooral een hele lange lijst aan categoriën op die haar blog er uiteindelijk niet overzichtelijker op maakte dus in deze nieuwste versie van haar blog doen we het anders. JaNee leert al spelend over het leven en dat levert drie mooie babbel-categoriën op:

Spelen(d), leren en leven

Want laten we wel wezen; JaNee babbelt graag dus daar moet de nadruk op blijven liggen. Maar we houden ook een paar categoriën in stand die te maken hebben met de pop als hulpmiddel, die categoriën zijn te vinden onder de kop “werken met een handpop.” Van alle overige oude categoriën zijn zoekwoorden gemaakt dus al die posten zijn nog steeds terug te vinden via het zoekvak. Wij willen heel graag nog lang blijven doorbabbelen en hopen dat je ons nog lang blijft volgen. Gewoon, om te horen hoe het met JaNee gaat en ook omdat ze altijd zulke leuke plaatjes heeft.

0 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.